A mai napra egy kis különlegesség!
Ez a finomság felnőtt finomság. A napokban készítettem egy jó kis sajtos ropogóst, és a fele tésztát betettem a hűtőbe. Reggel kinyitottam, és megakadt a szemem rajta. Mit is csináljak vele? És akkor esett le a tantusz, hogy igen nekem ez most azonnal kell.
Megpároltam két nagy fej húsos vöröshagymát, és rátettem 10 dkg laska gombát, majd együtt megpároltam, és piroskásra sütöttem, mikor már láttam, hogy most kívánja a fokhagymát, akkor 5 gerezd, igen jól olvasod, imádom a fokhagymát, szóval 5 gerezd fokhagymát apróra vágva rádobtam. Mikor elkezdett illatozni, egy piros chilit is rádobtam. Ízesítésnek használtam még chilis szóját, természetesen ízlés szerint, és egy kis keleti ízeket éreztető fűszert a kurkumát. Tettem még bele őrölt koriandert, mustármagot, cayenne-borsot, gyömbért, római köményt, csillag ánizst, és csipet sót. Nem sok idő kell neki, épp csak annyi, hogy kijöjjenek az aromák. Összeérleltem a serpenyőben. A tésztát sütőpapíron kör alakúra nyújtottam, majd ment a pite formába, és rá a finom hagymás gomba. Reszelt sajtot dobtam rá, és ment a sütőbe.
Tészta:
- 50 dkg rétes liszt
- 25 dkg margarin/vaj
- 1 nagy pohár joghurt
- 2 ek ecet
- jó nagy csipet só
Semmi extra, csak össze kell dolgozni a tésztát, és hűtőben napokig is eláll. Lehet sós apró sütit szaggatni belőle, és akár a fenti módon elkészíteni. Figyelem, nagyon gyorsan fogy :)))).
Üdv.: Szerk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése