2012. december 3., hétfő


Készülődés a Karácsonyra


Mi már készülődünk a lányokkal az ünnepekre. Nagyon fontosnak tartom, hogy ugyan azt a szeretetet és törődést, kapják a lányaim, mint amit én kaptam a családomtól gyerekkoromban. Sok időt szentelünk a párommal arra, hogy a régmúltról beszélgessünk velük tv nézés helyett, és örömmel hallgatják a meséket, történeteket, és ezt bele is ültetjük az ünnepekbe. Együtt készülődünk, várjuk a Jézuskát, és segítenek mindenben. Elkészítettem szombaton egy klasszikus mézeskalács receptet, és ki is sült, de mire feldíszíthettük volna, a 4 lányka kettő saját, kettő barátnő, megették az összes sütit, sőt még az is elfogyott, amit adventi koszorúnak készítettem el. :) Így csak ezzel a képpel tudok szolgálni, és kérlek gondoljátok oda a finom szegfűszeg, fahéj illatát. 

Klasszikus mézeskalács sütemény:
- 90 dkg liszt
- 4 tk. szódabikarbóna
- 25 dkg vaj
- 40 dkg méz
- 25 dkg nádcukor
- 2 db tojás
-3-4 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Csak össze kell dolgozni, és máris lehet szaggatni. Én 3-5 mm vastagságúra szoktam nyújtani a tésztát jó lisztes felületen, majd szaggatom és ha fényes külsőt szeretnék akkor tojással kenem le, ha nem akkor simán vízzel, így a lisztet le tudom szedni róla.
180 fokra előmelegített sütőben 150 fokra véve a hőfokot kb. 6 perc alatt szépen megsülnek. 

Díszítésként 1 tojásfehérjét kellene felverni, majd kis adagokban belekeverni a 20 dkg alaposan átszitált porcukrot. Zsákba töltve, melynek érdemes a végére befőttes gumit tenni lehet vele díszíteni. 1-2 óra alatt szépen megszáradnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése