2022. január 31., hétfő

Csokis kovásszal készült csokis kenyér



Sziasztok! Tegnap este indítottam egy kakaós madre kovászt. 25 g anyakovász, 50 g víz, 50 g liszt, 15 g holland kakaó és 15 g méz segítségével.


Csodásan bubis és finom illatú lett. Ebből a kovászból készült a következő kakaós csoki pelyhes kovászos kenyér.



- 450 g kenyérliszt (Kecskeméti Kerecsen világos búzaliszt) 

- 100 g kakaós madre

- 360 g langyos pihentetett víz

- 40 g méz

- 100 g csoki pehely

- 30 g holland kakaó

- 10 g parajdi só





Mindent összekevertem egy fakanál végével. Ragadós tésztát fogunk kapni.

Lefedve pulton hagytam kb 3 órára. Nálunk 20 fok van így ha nálatok melegebb van, akkor lehet kevesebb időre lesz szükség.


Sütőt 220 fokra előmelegítettem lábossal együtt.

Olajos felületen olajos kézzel habkártyával megformáztam a kenyeret, majd vizes pengével bevágtam.

30 percig sült fedővel, majd mérsékeltem 200 fokra és így még 10 perc. Figyelni kell, sütő válogatja.



Sütőben sült eperlekvárral és tejszínhabbal ették reggelire a kislányaim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése