Sziasztok! Tegnap este indítottam egy kakaós madre kovászt. 25 g anyakovász, 50 g víz, 50 g liszt, 15 g holland kakaó és 15 g méz segítségével.
Csodásan bubis és finom illatú lett. Ebből a kovászból készült a következő kakaós csoki pelyhes kovászos kenyér.
- 450 g kenyérliszt (Kecskeméti Kerecsen világos búzaliszt)
- 100 g kakaós madre
- 360 g langyos pihentetett víz
- 40 g méz
- 100 g csoki pehely
- 30 g holland kakaó
- 10 g parajdi só
Mindent összekevertem egy fakanál végével. Ragadós tésztát fogunk kapni.
Lefedve pulton hagytam kb 3 órára. Nálunk 20 fok van így ha nálatok melegebb van, akkor lehet kevesebb időre lesz szükség.
Sütőt 220 fokra előmelegítettem lábossal együtt.
Olajos felületen olajos kézzel habkártyával megformáztam a kenyeret, majd vizes pengével bevágtam.
30 percig sült fedővel, majd mérsékeltem 200 fokra és így még 10 perc. Figyelni kell, sütő válogatja.
Sütőben sült eperlekvárral és tejszínhabbal ették reggelire a kislányaim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése