Sziasztok!
Tegnap készítettem útifűmaghéj hozzáadásával egy kenyeret.
Engedjétek meg, hogy picit meséljek róla. Az útifűmaghéj magához köti a vizet, viszont nem kell a tésztához feleslegesen még pótolni, habár kötöttnek tűnik. Ha megsült a kenyér, a benne lévő útifűmaghéj megduzzad és finom, puha, foszlós lesz a kenyér bélzete. Én az alap tésztámhoz 2 evőkanál útifűmaghéjat használtam.
Az útifűmaghéj egy olyan formája a rostnak, mely az ázsiai plantago növénynemzetségbe tartozó útifű maghéjából származik. A héjak porrá őrölhetőek, és az oldható rostok gazdag forrásá válhatnak. Az emésztőrendszeren belül az oldható rostok elnyelik a vizet, így lelassítják az emésztést és az ételeidben megtalálható különböző tápanyagok felszívódását. Mire hat az útifűmaghéj? A rövid és hosszú távú glükóz kontrollra, a fogyásra, a szív és érrendszeri egészség javulására, valamint az emésztőrendszeri problémákra pl. IBS és székrekedés csökkentés. Jótékony hatása még, hogy gluténmentes, így alkalmas a cöliákiás betegek számára is.
Fruzsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése