#kovászmentés
Sziasztok! Ha még nem unjátok, akkor mutatok még egy receptet kovász mentésre.
Rém egyszerű az egész és írtó finom.
Ez egy ropogós parmezános rozmaringos sós keksz. A titok abban rejlik, hogy jó vékonyra kell kinyújtani a tésztát, akkor lesz ropogós.
Hozzávalók :
- 220 g kovász
- 80 g liszt (Megmentő KBL 120) - ez opcionális
- 50 g tk. liszt (Bánkuti világos tk.)
- 5 g só (parajdi)
- 30 g puha vaj
- 30 g reszelt parmezán sajt (opcionális)
tetejére :
- 20 g olaj
- 10 g só
- friss rozmaring
Elkészítés:
Összedolgozunk mindent. Ez egy nagyon klassz jól kezelhető tészta nem kell hozzá gép, pillanatok alatt megvan.
Kilapítjuk a kezünkkel a tésztát, rászorjuk a friss apró rozmaringot, majd így nyújtjuk ki a tésztát jó vékonyra, legalább 1,5 mm - re. Felvágjuk tetszőleges darabokra majd lemezre tesszük és megszurkáljuk villával. Lekenjük olajjal és durva sóval megsózzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Én nem fedem le mert szeretem ha jó ropogós.
Gyorsan el fog fogyni.
Fruzsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése