2022. február 16., szerda

Kovászos csavart grissini

 Ma kovászt mentettem. Nem akartam kenyeret sütni, viszont nem dobom ki a kovászom. Mivel etetem így megmarad ha éppen nincs szükség a sütésre. Így arra gondoltam, hogy készítek egy kovászos csavart grissinit.



Hozzávalók :

- 35 dkg Bánkuti világos BL liszt

- 160 gramm kovász

- 1,5 dl langyos víz

- fél kávéskanál só


- pici olaj

- durva szemű só

- frissen vágott rozmaring

- 1 db tojás fehérje



A lisztet a kovászt a vizet kidolgozzuk, a végén adjuk hozzá a sót. Kiolajozott tálban pihentetjük. 3* 30 percenként mozgatjuk/hajtjuk a tésztát. 25 grammos gombócokat osztunk belőle, majd pici rudakat sodrunk. Így is maradhat, de én kínai pálcikára csavartam őket. 200 fokra előmelegítettem a sütőt. A tésztát lekentem 1 db tojás fehérjével, megszórtam durva szemű sóval és frissen vágott rozmaringgal. 30 percig sütöttem. Melegen szépen le tudjunk húzni a pálcákról a grissinit. 


Mártogatóssal, sonkával, sajttal vagy csak rágcsának film mellé tökéletes. 


Fruzsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése