Ma kovászt mentettem. Nem akartam kenyeret sütni, viszont nem dobom ki a kovászom. Mivel etetem így megmarad ha éppen nincs szükség a sütésre. Így arra gondoltam, hogy készítek egy kovászos csavart grissinit.
Hozzávalók :
- 35 dkg Bánkuti világos BL liszt
- 160 gramm kovász
- 1,5 dl langyos víz
- fél kávéskanál só
- pici olaj
- durva szemű só
- frissen vágott rozmaring
- 1 db tojás fehérje
A lisztet a kovászt a vizet kidolgozzuk, a végén adjuk hozzá a sót. Kiolajozott tálban pihentetjük. 3* 30 percenként mozgatjuk/hajtjuk a tésztát. 25 grammos gombócokat osztunk belőle, majd pici rudakat sodrunk. Így is maradhat, de én kínai pálcikára csavartam őket. 200 fokra előmelegítettem a sütőt. A tésztát lekentem 1 db tojás fehérjével, megszórtam durva szemű sóval és frissen vágott rozmaringgal. 30 percig sütöttem. Melegen szépen le tudjunk húzni a pálcákról a grissinit.
Mártogatóssal, sonkával, sajttal vagy csak rágcsának film mellé tökéletes.
Fruzsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése