Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek ezt a tejszínes vajas vanília pudingos kovászos zsömlét.
Tegnap reggel elindítottam egy kovászt, ami délután már habos volt. 2 teáskanál cukrot 2 dl langyos tejet és 160 g kovászt habverővel enyhén összekevertem. Pulton hagytam pihenni, nem nyúltam hozzá aznap 16 óráig, azaz négy óráig.
Ehhez a kovászhoz szitáltam 500 g Bánkuti világos búzalisztet KBL120 (opcionális), 1 teáskanál cukrot, 2 tojást, 2 evőkanál tejszínt (én most vajat is készítettem így a lecsöpögött lágy tejszínből használtam. Egy fakanál segítségével összekevertem a tésztám. Adtam hozzá 4 evőkanál olvasztott vajat és a végén kevertem hozzá 2 teáskanál parajdi sót. Letakartam jó 15 percig, majd óvatosan meghajtottam. Ne féljetek tőle, lágy egyenlőre a tészta. Pihen ismét 50 percet majd lisztezett felületen 12 részre gombócoljuk, megtöltjük /2,5 dl tej, 1 vanília puding, 3 evőkanál cukor, össze kell főzni, sűrű lesz, majd hagyjuk kihülni, utána tölthetjük a zsömléket (képeken és a videón látjátok, hogy hogyan), majd megy a tepsibe egy zacsival vagy fóliával letakarva 1 órára pihenni. Előmelegített 190 fokos sütőben kb 30 percig sültek.
Én porcukroztam picit őket. Meleg kakaóval ez volt a tegnapi vacsi a kislányaimnak.
Fruzsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése