#csöröge
Gyerekkorom egyik kedvence. Édesanyukám sokszor készített nekünk ilyen finomságot. A sárgabarack lekvárt amit kínált mellé szintén Ő készítette. Emlékszem a vasárnapi délutánokra, amikor sütötte. A finom sült fánk csak úgy szivárgott be a zárt gyerekszoba résein. Hívogató volt. Le kellett tennem a ceruzát és fel kellett állnom az asztaltól, hogy megnézzem lehet e már falni belőle. Drága édesanyukám mindent megtett annak érdekében, hogy úgy cseperedjünk fel a szülői otthonban, hogy ezeket az értékeket tovább tudja adni nekünk. Mindig figyeltük ahogy süt főz és tudat alatt tanultuk, hogy mit hogyan is kell csinálni. ❤️
Előkaptam ma a féltve dédelgetett koszos könyvem és elkészítettem ezt a finomságot.
Ahogy a jegyzeteimben meg van, hogy 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál cukorpor❤️ 1 kupica rum vagy házi pálinka, csipet só, és annyi liszt amennyit felvesz. Hát én ezt kiváltottam 50 g kovásszal és a lisztet nem mértem csak érzésre adtam hozzá. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. De szemre kb 250 g liszt ment bele. De ezt kérlek ne vegyétek készpénznek.
Elnézést kell kérnem Nagy Józsefné Ica (Ica nénitől) és Ferenc Palotás (Feritől), mert múltkor azt állítottam, hogy a fánk akkor nem szívja meg magát sütés közben, ha a tésztába teszünk zsiradékot. - Ezt egy retro sütős csoportban olvastam hetekkel ezelőtt. De valóban nem így van. A titok az alkohol. Tökéletes lett a fánkom. ❤️
Fruzsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése